Om oss

Lillgårdens Bi och Trädgårds drivs av mig, Anna Hansson, tillsammans med min familj. Jag är i grunden växtodlingsagronom har i hela mitt yrkesliv arbetat med odling, miljö och hållbarhet. 2014 var det dags att göra verklighet av drömmarna att arbeta mer praktiskt och nära naturen. Efter en 2 årig utbildning i yrkesbiodling var jag redo att skala upp vår biodling med målsättning att skapa mig en ny försörjning.

Jag har alltid älskat att odla och när vi fick möjlighet att köpa till mer mark och anlägga en köksträdgård var det ett enkelt val. Här njuter jag och familjen av både arbete och avkoppling vid årets alla årstider. Vi producerar vår honung i nya fräscha lokaler med varsamma metoder allt för att få högsta kvalitet och smak på vår honung. Under odlingssäsongen är vår gårdsbutik fylld av honung, nyskördade grönsaker och andra produkter från trädgården.

Om Lillgården

Lillgården ligger naturskönt i Skånes mellanbygd med närhet till både skog, ängs- och åkermarker. Gården har varit i vår ägo i snart 30 år och vi har alltid något nytt projekt på gång. Här kan du besöka vår gårdsbutik och njuta en stund i vår trädgård.

Vår biodling

I dagsläget har vi ca 130 bisamhällen som är utplacerade på olika ställen runt om Maglasäte och Höör. Varje plats har sin speciella karaktär vilket ger sin speciella honung. Biodlingen sköts med naturliga men rationella metoder.

Bina trivs bäst när det lä och soligt och de behöver också tillgång på vatten. Det är också viktigt vilka växter som växer på platsen så de har tillgång till nektar och pollen under hela säsongen.

Vår trädgård

I vår stora trädgård odlar vi mycket grönsaker, frukt, bär och blommor. Vi odlar efter ekologiska principer helt utan kemiska bekämpningsmedel och mineralgödsel. I år kommer jag att täckodla mer för att öka jordens mullhalt och bördighet samtidigt som ogräsbekämpningen underlättas.

I trädgården bor också våra höns. På vintern får de gå fritt och sprätta i trädgården men på sommaren vill vi ha våra grönsaker ifred så då går de i sin stor utegård.

Vår värdegrund

Vi producerar honung, grönsaker, frukt och bär med varsamma metoder i samspel med naturen. Vi vill att våra kunder ska få ta del av hur produkterna tas fram och njuta av vår fina miljö på gården och av vår härliga trädgård.

Hela tänket i företaget ska vara miljömedvetet och målsättningen är att vi i alla beslut tänka miljö och hållbarhet.